Ламбе заминува во Австралија

Ламбе Алабаковски идната година во април заминува во Австралија. После 15 години тој повторно ќе одржи концерти за иселениците од Македонија.

Лабме заедно со Елена Ристеска, Ѓоко Танески и Ноне Неделковска во минатото беа на турнеја во Австралија.

Пејачот ја најави турнејата преку социјалните мрежи со фотографија на која пишува „Австралија турнеја – април 2023 “.

Најавената турнеја на Ламбе е во организација на ,,Република Ентертејнмент”.

Инаку Ламбе е дел од концертната турнеја на прокетот „Македонијо во срце те носиме“ која започува од 6-ти септември и ќе трае до 11-ти октомври низ градови во нашата земја.

Scroll to Top