Маја Иванова со куса сукња го пречека папата

By

Сопругата на претседателот Ѓорге Иванов, Маја, со кусо здолниште го пречека папата Франциско, кој денес дојде во Скопје. Во вилата на Водно, таа седеше спроти него, со здолниште над колена, што е спротивно на правилата на Ватикан. На официјалнта страна на Ватикан, во делот за  дрес-кодот при средба со папата стои дека: Кога ќе се сретнат со папата, за жените е прифатливо да носат црна боја, фустани со едноставен крој, со покриени раменици и фустанот да е под колена.

Ќе ви се допадне