Марија Пупоска од Струга е втората најубава глува девојка во светот  

By

 

 Марија Пупоска од Струга (20) е втора најубавата глува девојка во светот. На изборот за убавина кој неодамна се одржуваше во Чешка таа се натпреваруваше во конкуренција со 24 девојки од светот. Но, освен убавината, младата Пупоска на модната писта покажала и танц, успешен настап на сцена, талент, како и професионално манекенско држење.

Марија потекнува од глувонемо семејство, но поддршката, и финансиска и морална, ја има од своите родители. Во Чешка ја придржувало момчето Маријан, кој исто така е глувонемо.

 

Ќе ви се допадне