Модерниот Таравари носи „ајвоч“

By

Градоначалникот на Гостивар, поранешен министер за здравство, Арбен Таравари, носи часовник „ајвоч“. Освен што на паметен часовник го гледа времето, зборува и на паметен телефон „ајфон“.

Часовникот „ајвоч“ е еден од новите производи на „Епл“, а ова особено го знаат оние што ја следат модерната технологија.

„Ајвоч“ е часовник со многу намени и апликации. Со него, на пример, ќе може и електронски да се плаќа, а синхронизацијата со вај-фај и поврзаноста со мобилниот телефон ќе овозможи безброј функции кои го олеснуваат животот.

 

Ќе ви се допадне