Прекрасен настап на Калиопи за „Златни денови“ во Кратово

За време на втората вечер од 4та година по ред на „Златни денови“ во Кратово публиката беше понесена од прекрасното пеење на ѕвездата на вечерта и фестивалот, феноменалната, Калиопи. Градот ечеше од еуфорија и забава од незаборавната музика и пеење. Манифестацијата традиционално ја водеше единствената, Лила Стојановска.

Ноќта беше исполнета и од звуците на Етно составот – Вез од Штип кои ги исполнија неколку од најубавите македонски народни песни. Одлична забава приредија и незаменливите Пеперминт, а цело Кратово беше понесено и од Tribute to Бјело Дугме од Нови Сад кои ги свиреа најпознатите хитови на легендарните Бјело Дугме.

Забавата, како и секоја година, продолжи во базен дискотеката во Кратово.

Во недела, традиционално, се оддржа забава и за најмалите, оваа година позната како 3Д Журка – Дневна Детска Дискотека. Голем број на дечиња уживаа и се забавува со Ивце Пивце, добра музика, многу игри, награди и маскирани гости. На крајот на настанот добри мисли и убави желби испишани на балони, симболично беа “ослободени” од страна на присутните дечиња.

„Златни денови“ во Кратово беше одлична можност посетителите да се запознаат со историјата и културата на овој незаменлив град уживајќи во музика за сечиј вкус.

[URIS id=356845]

Scroll to Top