„Преспав“ ја освои Бугарија и е меѓу најгледаните серии таму, откри продуцентот Пеце Талески

Македонската хумористична серија „Преспав“ е една од најгледаните во Бугарија, откри продуцентот Пеце Талески. Популарната серија од 2019 година се прикажува на бугарската телевизија bTV Comedy, единствениот канал во земјата што 24 часа емитува комична и забавна програма. „’Преспав’ е меѓу најгледаните серии во Бугарија. На приказната работат македонски сценаристи и двајца одлични пишувачи од … Продолжи со читање „Преспав“ ја освои Бугарија и е меѓу најгледаните серии таму, откри продуцентот Пеце Талески