(Видео) Амди Бајрам беше султан на „Ромски бал“

By

Во хотелот „Александар палас“ и годинава се одржа традиционалната манифестација „Ромски бал“. Најголемо внимание меѓу присутните гости привлече пратеникот Амди Бајрам. Тој на балот дојде облечен како султан, со наметка, златна капа и придружба, со мажи кои беа облечени исто како него, но со сини капи и со жени облечени како анамки.

Видеото од неговото пристигнување на ромскиот баш, што се одржа на 14 јануари, можете да го последнете тука.

Ќе ви се допадне