(Видео) Венко Серафимовски го најави албумот „Македонски балади“

By

Познатиот македонски продуцент и гитарист Венко Серафимовски, го најави новиот албум „Македонски балади“ на Бошко Симоновски и пријателите. Станува збор за човек кој ја одржуваше рок сцената во Штип па и пошироко. Неговата музиката е исконска, македонска и староградска.

Во новиот албум учествуваа и Ленче Јорданова, која е вокал, а свири и на виолина. Зоран Казаков свири на турба и хорна, Бошко Симоновски на гитара, а Влатко Симоновски на дајре, ѓембе и тарабука. Продукцијата е на Серафимовски.

 

 

Ќе ви се допадне

Watch The Testament of Sister New Devil (Dub) Episode 9 (https://gogoanime.be/m/RN1v/ep-9) at website https://gogoanime.be your name gogoanime

Watch The Testament of Sister New Devil (Dub) Episode 11 (https://crunchyrollfree.com/m/Q2Xq/ep-11) at website https://crunchyrollfree.com. See more best free anime on crunchyroll