Владо Јовановски излегува од затворот во Шутка

Актерот Владо Јовановски излегува од затворот во Шутка. Тој отсега ќе биде во куќен притвор. Ова го одлучил кривичниот совет на скопска Апелација.

Јовановски беше во затвор повеќе од два месеца. Судот одлучил да ја преиначи мерката затвор во домашен притвор, ама да му го одземе пасошот.

 

Scroll to Top