Во Крушево и Скопје се даруваше крв во чест на роденденот на Тоше

Во Крушево денеска беше одбележан 41. роденден на Тоше Проески. Во негова чест денеска во спомен-куќата „Тодор Проеки“ на Гумење беше организирана и крводарителска акција со доделување хуманитарни ваучери и со сценско-музички настан со наслов „Ангел си ти“.

Се даруваше крв и во Скопје, во Домот на АРМ, каде што Црвениот крст на Град Скопје, заедно со Црвениот крст на Македонија и Општина Гази Баба, осумнаесетти пат ја организира традиционалната акција во спомен на Тоше, кој и самиот беше крводарител.

АД „Пошта на Македонија“ по повод роденденот на Тоше почна и акција преку која може да се купи поштенска марка посветена на музичката ѕвезда.

За потетување, Тоше загина во сообраќајна несреќа на 16 октомври 2007 година кај Велика Градишка во Хрватска.

Scroll to Top