„Вујче, уште многу песни ни останаа недопеани“: Огнен, внукот на маестро Зоран Џорлев, раскажа за тешките мигови по смртта на познатиот виолинист

Смртта на познатиот виолинист, вокален изведувач, професор, маестро Зоран Џорлев, ги најде затечени многумина, неговите пријатели, музичари, колеги, а најмногу семејството. Веста која осамна на 1. јануари дека од коронавирус починал виртуозот на виолина беше уште едно разочарување, по желбите дека Новата 2021 треба да донесе повеќе среќа и да се врати животот во нормала, … Продолжи со читање „Вујче, уште многу песни ни останаа недопеани“: Огнен, внукот на маестро Зоран Џорлев, раскажа за тешките мигови по смртта на познатиот виолинист