Дарко Лешоски е нов претседател на Струшките вечери на поезијата

Поетот Дарко Лешоски е нов претседател на Управниот одбор на Струшките вечери на поезијата (СВП). Лешоски доаѓа на местото на поетот Славе Ѓорго Димоски, кој на оваа функција беше од 2008.

Автор е збирките поезија „Дете од лоша фамилија“, „…И тогаш Јаков му дари на Јосиф шарена облека“.

Scroll to Top