(ВИДЕО) Елена Велевска за бугарска телевизија изјави дека Јовано Јованке е бугарска песна

Македонската фолкерка Елена Велевска стана ексклузивец на една од тамошните продукциски куќи и по тој повод гостуваше на бугарскиот канал Планета ТВ каде ја најави својата турнеја во Австралија.

Во разговорот Велевска напомена дека во Австралија многу се пее бугарската песна и бугарската музика а на прашањето на водителката да издвои кои се тие песни таа ги спомена Јовано Јованке, Ај кажи облаче ле бело, Хабиби, Черните очи која таа ги има вметнато во својот репертоар.

Scroll to Top