Австралиец казнет со 1.400 евра оти сурфал со змија околу вратот

Австралиец е казнет со затоа што сурфал со змија околу вратот. Австралиецот сурфал на познатиот австралиски Златен Брег, јужно од Бризбејн. Надлежните го казниле со 2.322 австралиски долари околу 1.400 евра.

„За да се изнесе питон надвор од дома, потребна е посебна дозвола“, соопштија властите.

За потсетување, во Австралија на граѓаните им е дозволено да имаат питон за домашно милениче, но не и да го вадат надвор од живеалитето без соодветен повод и причина, особено не заради сурфање.

 

Scroll to Top