Бербери од цела земја ги предизвикуваат мажите: Пуштете мустаќи и дојдете да ве средиме

By

На 13 ноември ќе се одржи традиционалното Бербер шоу на фризерите на Скопје во рамките на месецот на мажите „Мовембар“. Настанот ќе се одржи во Сити Мол  почеток во 12 часот. Идејата е мажите или младите момци да пуштат брада и да се вклучат во оваа мажествената приказна.

dobivaj vesti na viber

На настнаот ќе учествуваат мајстори бербери од целата земја, кои ќе се погрижат за изгледот на оние кои се дојдат да им ги средата брадта и мустаќите.

„Мовембер“ ги предизвикува најхрабрите да пуштаат брада и бркови, а потоа да да бидат во рацете на најголемите занаетчии во берберската професија. На тројцата со најдобро обликувани бркови ќе им бидат доделени вредни награди“, велат организаторите на настанот и додаваат дека покрај мустаќи и брада ќе се пие и добро виски.

 

 

Ќе ви се допадне