Пролетта првин доаѓа во Музејот на современа уметност

Под мотото дека пролетта навистина првин доаѓа во Музеј на современа уметност во Скопје викндов имаше одлична атмосферата заради музејска тура која беше предводена од кустос Бојана Јанева и првото пролетно матине.
Збир на сите генерации, кои со големо љубопитство слушаа за делата на Петар Лубарда и за делата на македонските уметници од групната изложба „Пејзаж на вознемиреност“. Следната музејска тура е на 25 март во сабота.
Фото: Маја Јаневска -Илиева
Scroll to Top