Италијански кошаркар колабирал на теренот за време на натпревар

Италијанскиот кошаркар на Фортитудо Месина, Хаитем Жабур Фаталх, колабрирал на теренот за време на натпревар. Тој ја загубил свеста и во еден момент паднал, а починал на пат кон болницата.

Лекарите се обиделе да го реанимираат, но безуспешно. Фаталах имал одиграно повеќе од 250 натпревари во Италија, а во екипата на Фортитудо Месина пристигна во сезоната 2016/17.

 

Scroll to Top