Комета во форма на вселенски брод ѝ се приближува на Земјата

Годинава на 20 јули астрономите забележаа кометата што се приближува кон Земјата. Астрономите велат дека повторно ја забележале откако наеднаш и необјасниво осветлила, односно станала …

Комета во форма на вселенски брод ѝ се приближува на Земјата Прочитај повеќе »