Астероид со големина на автобус се приближува кон Земјата

Американската вселенска агенција НАСА предупреди дека астероид со големина на автобус се приближува до планетата Земја. Тие на астероидот првпат го открија во 2014 година, …

Астероид со големина на автобус се приближува кон Земјата Прочитај повеќе »