Девет градови во светот ќе исчезнат до 2030 година, предвидуваат научниците

Климатските промени го топат поларниот мраз, го подигаат нивото на морето и ги менуваат временските шеми, носејќи сè побрутални бури во областите кои претходно не …

Девет градови во светот ќе исчезнат до 2030 година, предвидуваат научниците Прочитај повеќе »