Аја Софија имала долга и сложена историја пред да стане симбол на мирен соживот на верите

Светски познатиот музеј, Аја Софија, во Истанбул, повторно станува џамија. Турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган нареди едно од обележјата на Истанбул, да биде претворено во …

Аја Софија имала долга и сложена историја пред да стане симбол на мирен соживот на верите Прочитај повеќе »