Маја Бошкоска ја освои Аконкагва

Маја Бошкоска, планинарката од ПК „Кораб“ на 14 февруари го искачи највисокиот врв на јужната и западната полутопка, Аконкагва. Тој се наоѓа на 6.962 метри …

Маја Бошкоска ја освои Аконкагва Прочитај повеќе »