Првиот интерсексуален Австриец доби документи со трет пол

Австриецот Алекс Јурген е првиот човек во историјата кој добил службен документ со означен трет пол. Јурген се пофалил со ваквиот чин велејќи дека претставува …

Првиот интерсексуален Австриец доби документи со трет пол Прочитај повеќе »