(Видео) Маж со церебрална парализа е првиот што истрча маратон

Алекс Рока стана првиот човек кој со церебрална парализа истрча цел маратон. Со 76% инвалидитет помина 42,195 километри. Оние кои го познаваат велат дека е …

(Видео) Маж со церебрална парализа е првиот што истрча маратон Прочитај повеќе »