Европскиот суд за човекови права пресуди дека Русија е виновна за убиството на шпионот Александар Литвиненко

Русија е прогласена за виновна за убиството на поранешниот шпион Александар Литвиненко, соопшти денес Европскиот суд за човекови права. „Русија е виновна за убиството на …

Европскиот суд за човекови права пресуди дека Русија е виновна за убиството на шпионот Александар Литвиненко Прочитај повеќе »