Александар Микиќ

„Кајмак“ на Манчевски награден од филмската критика на фестивалот во Херцег Нови

Филмот „Кајмак” на Милчо Манчевски, освои Специјално признание на жирито ФЕДЕОРА, Федерација на филмски критичари од Европа и Медитеранот. Наградата ја прими на затоврањето на Меѓународниот фестивал во Херцег …

„Кајмак“ на Манчевски награден од филмската критика на фестивалот во Херцег Нови Прочитај повеќе »

„Торонто експрес“ учествува на 24. Интернационален фестивал на монодрамата во Битола

Македонскиот народен театар со монодрамата „Торонто експрес“ од авторот Зоран Спасов-Ѕоф, а во режија на Јордан Симонов и изведба на актерот Александар Микиќ, ќе учествува …

„Торонто експрес“ учествува на 24. Интернационален фестивал на монодрамата во Битола Прочитај повеќе »

Scroll to Top