(Видео) Научниците откриваат како диносаурусите би изгледале денес ако не изумреле

Пред 66 милиони години астероид кој удрил во Земјата го променил текот на еволуцијата. Небото потемнело, престанала фотосинтезата кај билките и тие исчезнале. Потоа умреле …

(Видео) Научниците откриваат како диносаурусите би изгледале денес ако не изумреле Прочитај повеќе »