Девојчето кое стана симбол за страдањата во Јемен почина од глад

Амал Хусеин, седумгодишното девојче од Јемен чија фотографија од насловната страна на „Њујорк Тајмс“ стана симбол на страдањата во оваа земја, почина од последица на …

Девојчето кое стана симбол за страдањата во Јемен почина од глад Прочитај повеќе »