Во иднина Америка и Русија ќе се судрат и ќе исчезне Тихиот Океан, ќе настане нов суперконтинент Амазија, тврдат научниците

Амазија е името на новиот суперконтинент кој ќе настане со спојување на Америка и Азија. Според научниците со намалувањето на големината на Тихиот океан на …

Во иднина Америка и Русија ќе се судрат и ќе исчезне Тихиот Океан, ќе настане нов суперконтинент Амазија, тврдат научниците Прочитај повеќе »