Амелија Ерхарт

(Видео) Човекот кој го откри „Титаник“, во мисија да го најде и мистериозно исчезнатиот авион на Амелија Ерхарт

Пред 34 години Роберт Балард го открие најголемиот брод направен во минатиот век „Титаник“. Сега истражувачот на морските длабочини планира да го пронајде авион со …

(Видео) Човекот кој го откри „Титаник“, во мисија да го најде и мистериозно исчезнатиот авион на Амелија Ерхарт Прочитај повеќе »

Пронајдени остатоци од авинот на жената која прва го прелета Атлантикот

По голем број поминати години, група истражувачи мислат дека успеале да го откријат одамна загубеното летало на Амелија Ерхарт, прочуената жена пилот која со авион …

Пронајдени остатоци од авинот на жената која прва го прелета Атлантикот Прочитај повеќе »

Пронајдени коските на Амелија Ерхарт, жената пилот што го прелета Атлантикот

Според најновата научна студија, коските пронајдени на пацифичкиот остров Никумароро ѝ припаѓаат на Амелија Ерхарт. Ерхарт била првата жена авијатичар која самата го прелетала Атлантскиот Океан и …

Пронајдени коските на Амелија Ерхарт, жената пилот што го прелета Атлантикот Прочитај повеќе »

Scroll to Top