По 25 години првпат ќе биде изложен автопортретот на Фрида Кало

Автопортретот „Диего и јас“ на мексиканската уметница Фрида Кало е најскапата латиноамериканска слика во историјата. Таа е изложена првпат по речиси 25 години во музејот …

По 25 години првпат ќе биде изложен автопортретот на Фрида Кало Прочитај повеќе »