Глечерите се топат со голема брзина, загрижени швајцарски научници

Големите глечери се топат со неверојатна брзина, се вели во новата студија која ја направиле научници од Универзитетот во Цирих ETH и Швајцарската истражувачка установа …

Глечерите се топат со голема брзина, загрижени швајцарски научници Прочитај повеќе »