Галеријата Уфици со бесплатна онлајн изложба слави 700 години од смртта на Данте Алигиери

Галеријата Уфици во Фиренца ќе ја направи онлајн достапна изложбата во чест на 700-годишнината од смртта на италијанскиот поет Данте Алигиери. На виртуелната изложба ќе …

Галеријата Уфици со бесплатна онлајн изложба слави 700 години од смртта на Данте Алигиери Прочитај повеќе »