Маж спасил 2,4 милиони бебиња донирајќи крвна плазма

Осумдесет и шестгодишниот Џејмс Харисон од Австралија, има спасено околу 2,4 милиони бебиња, донирајќи крвна плазма. Поседувал ретка крв со уникатни антитела од која научниците …

Маж спасил 2,4 милиони бебиња донирајќи крвна плазма Прочитај повеќе »