За првпат во историјата измерени над 20 степени на Антарктикот

За првпат во историјата температурата на Антарктикот достигнала рекордни 20 степени, велат научниците. Тим од експерти на островот Сејмур измериле температура од 20,75 степени. Тоа …

За првпат во историјата измерени над 20 степени на Антарктикот Прочитај повеќе »