Џејмс Веб

Најмоќниот телескоп на НАСА открил знаци на живот на далечна планета

Вселенскиот телескоп на НАСА Џејмс Веб ги откри првите докази за знаци на живот на далечна планета. Наводно е откриена молекула наречена диметил сулфид која …

Најмоќниот телескоп на НАСА открил знаци на живот на далечна планета Прочитај повеќе »

Вселенски телескоп сними голема експлозија во вселената Супернова

Вселенскиот телескоп Џејмс Веб, сними досега невидена експлозија, Супернова на ѕвездата SN 1987Q, која е оддалечена 168.000 светлосни години. Ѕвездата се наоѓа во Големиот Магеланов …

Вселенски телескоп сними голема експлозија во вселената Супернова Прочитај повеќе »

Телескопот „Џејмс Веб“ го прослави првиот роденден со снимка од раѓањето на ѕвезди

Вселенскиот телескоп „Џејмс Веб“ одбележа една година космичко фотографирање. Јубилејот го одбележа со една од најдобрите фотографии, драматична снимка од десетици ѕвезди во моментот на …

Телескопот „Џејмс Веб“ го прослави првиот роденден со снимка од раѓањето на ѕвезди Прочитај повеќе »

Вселенскиот телескоп на НАСА, Џејмс Веб сними плејада чудни светови надвор од нашиот Сончев систем

Вселенскиот телескоп на НАСА „Џејмс Веб“, сними плејада чудни светови надвор од нашиот Сончев систем. Една од тие планети се вика VHS 1256 b и …

Вселенскиот телескоп на НАСА, Џејмс Веб сними плејада чудни светови надвор од нашиот Сончев систем Прочитај повеќе »

Вселенскиот телескоп Хабл во опасност да падне на Земјата

Вселенскиот телескоп Хабл има опасност да падне на Земјата. Толку се има спуштено во орбитата, што другите сателитите почнуваат да му се мешаат во вселенските …

Вселенскиот телескоп Хабл во опасност да падне на Земјата Прочитај повеќе »

Scroll to Top