Македонскиот филм „Џган“ освои Гран-при на фестивал во Австрија

„Џган“, првиот игран филм на македонскиот режисер Вардан Тозија освои Гран-при на Филмскиот фестивал во Кицбил. Фестивалот се одржуваше од 21 до 27 август. Македонски …

Македонскиот филм „Џган“ освои Гран-при на фестивал во Австрија Прочитај повеќе »