Ел Нињо

Црните прогнози на научниците се остваруваат: Во наредните години светот ќе ја премине границата од 1,5 степени затоплување и ништо не можеме да направиме во врска со тоа

Загревањето на нашата планета во наредните неколку години веројатно ќе ја надмине критичната температурна граница, предвидуваат научниците. Објаснуваат дека нема да биде прекршен Парискиот договор, …

Црните прогнози на научниците се остваруваат: Во наредните години светот ќе ја премине границата од 1,5 степени затоплување и ништо не можеме да направиме во врска со тоа Прочитај повеќе »

Метеоролозите најавуваат ледена зима во Европа, па топла година

Научниците од американската Национална управа за океан и атмосфера предупредуваат дека наскоро ќе се формира феноменот „Ел нињо“, кој дополнително ќе влијае на екстремните временски услови …

Метеоролозите најавуваат ледена зима во Европа, па топла година Прочитај повеќе »

Метеоролозите предупредуваат на загрижувачка зима во 2019 година

Метеоролозите од Хидрометеоролошкиот завод во Србија објавија загрижувачки вести за тоа што нè очекува зимата во 2019 година. Од таму велат дека се подготвува глобален …

Метеоролозите предупредуваат на загрижувачка зима во 2019 година Прочитај повеќе »

Scroll to Top