Животите на 22 милиони луѓе во Мексико зависат од гледањето во вулканскиот семафор, ако стане црвено следува катаклизма велат научниците

Мексиканскиот вулкан Попокатепетл периодов повторно еруптираше, исфрлајќи огромни облаци од пепел што принуди 11 села да ја откажат наставата. Но, тамошните жител не беа единствените …

Животите на 22 милиони луѓе во Мексико зависат од гледањето во вулканскиот семафор, ако стане црвено следува катаклизма велат научниците Прочитај повеќе »