ФДА

Американската управа за лекови призна дека ПЦР-тестовите не се веродостојни

ПЦР-тестовите не се веродостојни, пишува српски Курир, повикувајќи се на порталот „Логично“. Српскиот портал пишува дека медицинска сестра од Тексас тоа го прочитала на страницата …

Американската управа за лекови призна дека ПЦР-тестовите не се веродостојни Прочитај повеќе »

Дали „Пепси“ и „Кока-Кола“ признаа дека нивните пијалаци предизвикуваат рак

Кога Центарот за здравствена екологија ги објавил резултатите од тестирањето кои покажуваат дека компанијата „Пепси“ намерно го прикрива присуството на високото ниво на супстанцата 4-метилимидазол …

Дали „Пепси“ и „Кока-Кола“ признаа дека нивните пијалаци предизвикуваат рак Прочитај повеќе »

Scroll to Top