ЈП Морган го организирал потонувањето на „Титаник“ за да ги оформи Федералните резерви

Во јавноста се појавија нови докази кои ја расветлуваат најголемата трагедија што се случи во минатиот век, потонувањето на најголемиот брод во тоа време, „Титаник“, …

ЈП Морган го организирал потонувањето на „Титаник“ за да ги оформи Федералните резерви Прочитај повеќе »