Потребно е да засадиме 353 милијарди дрвца во битката против климатските промени

Во светот потребно е да се посадат 353 милијарди стебла, или 50 дрвца од еден човек, за да ги спречиме климатските промени. Претставниците на италијанската …

Потребно е да засадиме 353 милијарди дрвца во битката против климатските промени Прочитај повеќе »