(Видео) Несреќата во Чернобил е наместена за да се сокрие неуспехот на рускиот радар „Клукајдрвец“

Новата серија на HBO за Чернобил стана поттик за голем број заговорници да веруваат дека несреќата што се случи пред повеќе од три децении во …

(Видео) Несреќата во Чернобил е наместена за да се сокрие неуспехот на рускиот радар „Клукајдрвец“ Прочитај повеќе »