Американски научници постигнаа енергетска добивка со помош на нуклеарна фузија

Американски научници по втор пат од декември минатата година постигнаа нето енергетска добивка во реакција со фузија, пренесе „Фејненшел тајмс“. Истражувачите од федералната национална лабораторија …

Американски научници постигнаа енергетска добивка со помош на нуклеарна фузија Прочитај повеќе »