Зошто филџан кафе се служи со тацна?

Љубителите на кафето честопати знаат да кажат дека вистинскиот вкус кафето го има само ако го пијат од мал филџан и со тацна. Но, знаете …

Зошто филџан кафе се служи со тацна? Прочитај повеќе »