Најголемиот американски трговски синџир „Валмарт“ обвинет за финансирање на севернокорејската нуклеарна програма

Американската компанија „Валмарт“ е обвинета дека продавала морски плодови и лосос преработени во една кинеска компанија, која вработила Севернокорејци, а сега им забранува на своите …

Најголемиот американски трговски синџир „Валмарт“ обвинет за финансирање на севернокорејската нуклеарна програма Прочитај повеќе »