Најмалку 547 момчиња од германски католички хор биле жртви на физичко и сексуално злоупотребување

Најмалку 547 момчиња од познатиот германски католички хор во Регенсбург станале жртви на физичко насилство и сексуална злоупотреба, вклучувајќи и силувања, во периодот меѓу 1945 …

Најмалку 547 момчиња од германски католички хор биле жртви на физичко и сексуално злоупотребување Прочитај повеќе »