Во Кина пронајдени фосили на 215 јајца од птеросаурус

Во северозападна Кина научниците денеска открија фосили на 215 јајца од птеросаурс, меѓу кои 16 што биле делумно остатоци од ембриони. Најновото откритие ги довело …

Во Кина пронајдени фосили на 215 јајца од птеросаурус Прочитај повеќе »