Франција со години криела за штетноста од нуклеарните тестови во Француска Полинезија, сега е откриено колку луѓе заболеле од опасни болести

Франција постојано го намалувала бројот на погубното влијание од нивните нуклеарни тестови кои ги правела во Францускаа Полинезија во шеесетите и седумдесетите години од минатиот …

Франција со години криела за штетноста од нуклеарните тестови во Француска Полинезија, сега е откриено колку луѓе заболеле од опасни болести Прочитај повеќе »