По 50 години, ФБИ добил писмо од човек кој успеал да побегне од „Алкатраз“

Затворот „Алкатраз“ до 1963 година бил најчуваниот и најбезбеден затвор во САД. Поради неговата локација на остров, во средината на заливот на Сан Франциско во …

По 50 години, ФБИ добил писмо од човек кој успеал да побегне од „Алкатраз“ Прочитај повеќе »